torsdag 21 mars 2019

Fånga koldioxid och gömma den i bergen?

Är människorna inte riktigt kloka? Koldioxid är en gas, som behövs för att naturen ska växa på jorden. Utan den så dör vi! Om halten av CO2 sjunker för mycket så dör hela naturen. Den är växtlighetens livsgas, på samma sätt som syre är livsgas åt oss.
Men ordet koldioxid har fått samma klang som Djävulen hade på 1700-talet.

När jag kom fram till kassan i affären fick jag syn på rubriken på en tidning:

"Här ska växthusgaser fångas in i framtiden." 

Så får man veta att det är Norge, som vill vara först och bäst med detta och att det går ut på att man ska lagra koldioxiden i berggrunden.

Herregud! Vad är detta? Har folk blivit tokiga eller är detta och liknande idéer helt enkelt en smart produkt av den internationella ekonomiska elitens tankesmedia?

Jag fick genast en framtidsvision när jag stod där och dagdrömde vid kassan.
Jag fick en bild av affärsmän, som nu börjar att ”fånga luft” för att sälja den. Och jag såg en sak, som man kunde ha den till.... detta med att ”fånga koldioxid” är faktiskt något som man på lång sikt kan utveckla till att ta full kontroll över hela jorden. Vänta bara 100 år så får ni se!

Vi vet hur man gör med vattnet. En gång var allt vatten på jorden friskt, rent och gratis. Alla kunde dricka vatten överallt, både djur och människor. Nu är det mesta vattnet på jorden förorenat eller ”fångat av affärsmän”, som dämmer upp vattendrag, tar kontroll över källor osv för att sälja vattnet på flaska. (Det har varit stora konflikter om den saken, ex. i Italien och på Nya Zeeland.)

Bilden jag fick innebär att man gör ungefär detsamma med luften: man bygger CO2-fångare överallt och för att idén ska vara realistisk så krävs det nog miljoner av dem. Egentligen ett väldigt konstigt påhitt med tanke på att CO2 är en gas som är nödvändig för livet och all växtlighet på jorden. Vi borde i stället ha mer intresse av att bevara den natur som finns, men man tänker inte så.

Vi har förstört så mycket av jordens skogar att det verkligen skulle behövas mer CO2 och det är just vad jorden då gör, den ser till att det blir mer CO2 för att det ska växa upp nya skogar igen. Det är inget fel. Det är bra. Om vi också bidrar med litet extra, so what...? Då växer det mer.

När det blir mer CO2 i luften så växer det bättre och all denna växtlighet förbrukar då också denna koldioxid! Så... 

Om man vill skapa en koldioxidfälla så är det bara att plantera en skog!

Plantera nya skogar överallt på jorden! 

Och odla alger!
De konsumerar också CO2

Av dem får man både mat och bränsle (olja, bensin)
Läs mer om alger.

Men... nej....det är något annat man vill.
Något som ger mer pengar.

Jag ser bilden framför mig, hur det skulle kunna bli om de verkligen lyckades ordentligt:
CO2-halten sjunker kraftigt och därmed så växer det också sämre överallt på jorden så att det blir svårare att odla  mat. Men den CO2 som man då har ”fångat”, den kan man ju nu sälja till de stora matproducenter, som har odlingar inne i jättestora växthus. Världen blir en steril öken där all vår mat frodas i växthus. (De djur som tillåts överleva bor i köttfabriker). Matproducerande växthus kan man också ha inne i bostäder. Det kan låta bra, men det kanske inte blir så roligt utanför husen. Bara död mark.

Det skulle kunna ge storindustrin monopol på matproduktionen!

Enorma odlingar i milsvida växthus men ute i den yttre världen sterila skogar för massaved och vindparker. Det man vill är ju att sänka temperaturen och kyla skulle också innebära att det växte sämre. På 1600-talet var det kallare och det var missväxt och folk frös och svalt. (Vi är nu på väg upp igen från denna kalla period, men det har ännu inte blivit så varmt igen som det var i början av medeltiden).

Inne i växthusen skulle man kunna hålla en högre temperatur med el. från vindsnurror och solfångare. Alla de människor som då levde i den yttre miljön skulle få svårigheter att odla egen mat, men det skulle också bli mindre syre på jorden, eftersom det är växtligheten som skapar syret. Men det kan ju då vara OK att alla onödiga djur dör.

Och detta med syre är ju då ytterligare ett guldkorn för industrin: Nu kan man sälja syre till alla människor! Värme, mat, vatten, syre! Allt det som vi en gång kunde skaffa oss på ett naturligt sätt kommer nu att distribueras av ”makten” (någon slags samordnat världsindustrikomplex) till alla dem, som de anser att de behöver ha kvar för att det hela ska fungera. Troligen behöver dessa då vara inomhus för att kunna andas med hjälp av något syresatt fläktsystem. S.k. naturfolk kommer att dö i en sådan värld. Vi kommer inte att märka att skogarna vissnar och försvinner för vi ser så många vackra vilda djur, solnedgångar och naturbilder på våra skärmar. Jättefina fjärilar och fåglar, som man kan klicka gilla på.

Det är redan så att man säljer CO2 till odlare, som använder den för att öka skörden. Det är därför den kallas växthusgas. För att man använder den till växthus.
Man säljer också CO2 när man säljer kolsyrade drycker och kolsyrepatroner, så om man verkligen hade velat bli av med all CO2 så borde man väl inte sälja läsk...???

Om det verkligen hade varit ovanligt varmt nu så kanske jag skulle ha trott på mainstreams teorier - men det är det inte. Klimatet ändrar sig hela tiden och det har varit varmare många gånger förr. Men alla klimatpredikanter verkar gömma alla de diagram som visar jordens tidigare temperaturer. I deras artiklar ser det ut som om de inte finns.
Om man vill se en vettig (verklig) bild av jordens klimat så bör man väl titta på kurvorna för 10.000 år eller hellre 100.000 år. Jodå, de finns! Även för miljoner år.

De troende klimatisterna skulle kanske vara mer trovärdiga om de såg till verkligheten och inte bara till sina datamodeller (som är helt beroende enbart av den info, som man har valt att programmera dem med!!!) Och verkligheten är den att temperaturkurvan kan fortsätta uppåt, jovisst, kanske....men förr eller senare så går den ned igen (den går upp och ner hela tiden) och någon gång så blir det en ny istid igen och vårt land kommer att täckas av ett tjockt lager med is.

Den lilla påverkan som våra utsläpp av CO2 kan ha är inte något som är så stort och viktigt att det kan bromsa en hel istid. Vad ska vi göra när den kommer? 

Kanske vi kan gräva upp all vår lagrade koldioxid 
och släppa ut den så att det blir varmt igen??? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar