måndag 20 juli 2020

QUERCETIN Varför ska man äta det?

Hydroxychloroquine mot Covid-19
Man behandlar Covid-19 med malariamedicinen Hydroxychloroquine (HCQ) och Azithromycin.
Our results show that HCQ can efficiently inhibit SARS-CoV-2 infection in vitro. In combination with its anti-inflammatory function, we predict that the drug has a good potential to combat the disease.
Chloroquine (CQ) är ungefär samma sak som HCQ, som är ett derivat av CQ.  Båda är malariamediciner, men HCQ är mindre giftigt än CQ.

Hydroxychloroquine + zink
Då har man funnit att man får bättre resultat om HCQ kombineras med zink.
This study provides the first in vivo evidence that zinc sulfate in combination with hydroxychloroquine may play a role in therapeutic management for COVID-19. 
Man har använt zinksulfat och det är då kombinationen av zink + hydroxychloroquine, som är "själva grejen".


Varför blir det bättre om man lägger till zink?
I den här filmen berättar Eric Berg att zink stärker immunförsvaret på flera olika sätt. Han har gjort några fler filmer om zink och han säger att äldre människor brukar ha kraftig zinkbrist och att zinkbrist även är vanlig i den övriga befolkningen.
I nästa film här presenterar han en läkare som fått sina Covid-19-patienter symptomfria väldigt snabbt genom att kombinera HCQ och zink. Bortsett från att zink har många olika stärkande effekter på immunförsvaret så har det också den egenskapen att det kan blockera coronaviruset inne i cellen på så vis att viruset inte längre kan växa. Man kan säga att zink blockerar virusets kopieringsmaskin så att den inte fungerar. Men för att zink ska kunna blockera virusets kopiering så krävs det ju att zink finns inne i cellen.
Men zink kan inte själv fara in i cellen. Det måste transporteras dit av en zinkbärare, en zinkjonofor. HCQ är en zinkjonofor och det är därför som HCQ ska kombineras med zink.


En naturlig zinkjonofor
Zink tillsammans med zinkbärare som ex pyrithione kan effektivt försämra replikationen (spridningen) av flera olika virus, som ex. influensa och polio. Pyrithione är ett ämne som man har funnit i den persiska schalottenlöken Allium stipitatum. I denna studie visar vi att zink och pyrithione i låg koncentration blockerar replikationen av SARS-coronavirus. Plantextrakt med hög halt av pyrithione används som naturmedel mot malaria.

Increasing the intracellular Zn2+ concentration with zinc-ionophores like pyrithione (PT) can efficiently impair the replication of a variety of RNA viruses, including poliovirus and influenza virus.
In this study we demonstrate that the combination of Zn2+ and PT at low concentrations (2 µM Zn2+ and 2 µM PT) inhibits the replication of SARS-coronavirus.

Nu är det ju inte pyrithione som de brukar tala om som zinkjonofor (zinkbärare) utan det är quercetin, men det kan vara intressant att notera att båda dessa ämnen finns i lök.

Quercetin är också en zinkjonofor
Quercetin är effektivt mot virus och man anser att det är troligt att detta mycket beror på att det kan föra in zink i cellen.
If you research around, quercetin seems to show broad spectrum antiviral activity across the board. It's most likely due to this zinc ionophore activity. Läs mer ...
Quercetin är det gula färgämnet som finns i lök och äpple (och en del annat).
Read more about quercetin in MedicalNewsToday
Att quercetin kan användas mot virus (tillsammans med zink) är antagligen det som har gjort att man nu kan hitta så många artiklar om quercetin och att många säljer det på nätet.

Den 84-årige Michel Chrétien, en av världens mest välciterade forskare med över 600 publicerade vetenskapliga artiklar, säger att quercetin fungerar mot det förra viruset SARS och nu ska han och kinesiska forskare börja studera dess effekt mot det nya coronaviruset. 
Quercetin är inte bara bra mot virus, det fungerar mot mycket annat också. Läs mer ...
Histaminer
Utsöndringen av histamin kan blockeras genom att tillsätta Quercetin, som stänger av aktiveringen av mastceller som gör att histamin utsöndras vid en allergisk reaktion. Den kan också blockera histaminreceptorer. Studier visar att Quercetin har lika stark effekt att motverka allergier som vissa receptbelagda mediciner, men med få eller inga biverkningar. Läs mer ...

Quercetin sägs även ha effekt mot psoriasis och cancer.

Zink
Quercetin finns ju i lök, äpplen, te, röda druvor och bär men det ska ju kombineras med zink för att vara effektivt mot virus. Så var finns då zink?
Ja, det finns ex. i spannmål (säd) men där är zink bundet till fytinsyra och det gör att vi inte kan ta upp det zink som finns där. Människan är ju biologiskt sett inte ämnad för att äta gräs (säd är gräsfrön!) på samma sätt som vissa djur som då kan bryta ner fytinsyran.
Men det finns ett knep som vi då kan använda och det är att ta bort fytinsyran genom att antingen låta sädeskornen ligga i vatten och bilda groddar eller att låta dem jäsa, dvs baka surdegsbröd. Enligt den här artikeln så är fytinsyran förstörd i ångade havregryn. Om man vill göra gröt av säd ska man annars låta säden ligga i vatten över natten innan man kokar den, gärna tillsammans med en klick surdeg. Fytinsyran blockerar annars både zink, kalk och magnesium.

Det sägs att zinkbrist är väldigt vanligt, speciellt bland äldre, och det skulle ju kunna förklara att somliga dör av coronaviruset medan andra bara blir litet lätt sjuka eller inte alls.
Det finns ju väldigt många gamla som nästan aldrig äter något nyttigt och speciellt på "äldreboende" kan maten vara extremt dålig och till mellanmål är det nog bara kaffe med bulle och kakor. Här finns väl knappt alls mineraler, vitaminer eller flavonoider. Däremot så brukar de ta väldigt många vanliga mediciner, som har biverkningar.

Om man nu ska äta quercetin - hyr mycket ska man ta? 
En lagom dos tycks vara ett halvt gram om dagen (300-500 mg). Somliga tar 1 g/dag, men det sägs vara en hög dos (det sägs att njurarna kan tycka att det är jobbigt att ha för mycket att ta hand om).
Till dem som är akut sjuka (Covid-19) ger man "höga doser" 4 ggr/dag.
I den här annonsen är rek, dos 750 mg/dag.
I denna annons är det 500 - 1000 mg/dag
Quercetin annonser

Flavonoider (nyttiga naturliga färgämnen) hittar man i frukt, bär och grönsaker men ett problem i det här sammanhanget är ju att det kan vara svårt att hitta frukt och grönsaker som inte är besprutade med giftiga kemikalier och att köpa mycket ekologiska färskvaror kan vara rätt så dyrt. Svenska ekologiska äpplen brukar inte ens finnas i affären. De som kommer från utlandet är bestrålade vilket inte låter så bra, Om man låter ett äpple ligga i fönstret någon månad så förändras det inte - det kan varken mogna eller skrumpna, plus att det varken har någon smak eller doft. Det känns så sterilt så att man inte gärna vill äta det.

över var man finner de olika flavonoiderna.


Hydroxychloroquine är den engelska stavningen, men jag använder den stavningen på svenska också för att det inte ska bli för rörigt med alla konstiga ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar