onsdag 28 april 2021

Uranus i Oxen. Extra turbulens inom ekonomin.

Uranus har en hög rebellisk energi som ger impuls till att vilja ha mer frihet. Man vill göra sig fri från begränsande strukturer som man känner sig instängd av. Det kan innebära demonstrationer, uppror mot överheten och nya revolutionerande uppfinningar.


Oxen är det tecken som bl.a. styr ekonomin, dvs det som är viktigt för livet. Det kan vara maten också, jordbruk och odling, men i vårt samhälle så får vi ju ingen mat utan pengar. Det är pengar som är vår grundläggande  "livsföda" i dagens samhälle där man inte ens kan odla grönsaker utan att först ha betalat för att köpa marken. 
År 2018 började Uranus passera genom Oxens tecken och denna rebelliska planet kan få stora effekter på allt som styrs av Oxen så vi kan förvänta oss att det händer något speciellt inom det ekonomiska området, gärna något originell, något "outside of the box"! Man brukar associera Uranus med "högre tänkande" och även med elektriska grejer, gärna datorer och IT-teknik.

Nu är Uranus ungefär 9 grader i Oxen och det var den även i april-maj 1937. Då hade man inom ekonomin något som de kallar "Recession". (A period of temporary economic decline during which trade and industrial activity are reduced,)

Det var en stor nedgång i ekonomi och handel och något sådant har vi ju upplevt även nu när folk på grund av smittorisk och lockdown har blivit hindrade från att arbeta och många små bolag har blivit tvungna att slå igen. Folk har förlorat sina jobb och sina pengar.
I USA  försöker man lösa problemet genom att trycka mera pengar, vilket leder till inflation, medan Elon Musk, PayPal, VISA och George Soros försiktigt testar hur det känns att gå över till bitcoin.

Det händer alltså ungefär samma sak nu som på 30-talet: en ekonomisk kris. Detta vill nu World Economic Forum utnyttja till ett påhitt som de kallar The Great Reset, som, enligt dem, ska innebära att vanliga människor inte ska äga något. En total kommunism parad med den ultimata kapitalismen: det blir bara de absolut rikaste som äger allt, via sina bolag då, antar jag. 

Det kan mycket väl hända att det är en typ av ekonomisk förändring som är på gång (a reset) och de har fått för sig att de ska kidnappa och kontrollera denna förändring som de vet "ligger i tiden", så att säga kapa skeppet och styra det åt sitt håll. Men det är inte säkert att de kan det. Uranus kan alltid komma med sådant som "man inte hade kunnat tänka sig". Uranus har sitt snabba tänkande utanför den vanliga lådan.

USA trycker upp massor med sedlar och det orsakar ju inflation, vilket har fått många ekonomiska experter att säga att vi står inför en ekonomisk krasch. Bill Gates säger också att denna krasch helt säkert kommer, men man vet inte precis när den kommer. 

Den senaste månaden har bitcoin sakta stigit och fram den 14 april så hade den gått upp väldigt mycket. Det var en kraftig stigning och värdeökning. nästan så att man kunde undra om det inte var något som var konstigt. Men det fanns ju en hel del positiva rubriker som kunde ha triggat folk till att investera i bitcoin.

KRYPTOVALUTA: POSITIV PÅVERKAN

VISA accepterar kryptovaluta
Bitcoinpriset drog iväg med några procent på måndagsmorgonen, efter att det amerikanska betalkortsbolaget Visa tillkännagett att det snart kommer öppna för transaktioner i en kryptovalutaversion av dollar. (29 mars)
Bitcoinpriset steg från runt 56.000 dollar till 57.600 dollar efter att nyheten kablats ut.
Omni Ekonomi

PayPal accepterar kryptovaluta.
Buy, hold, and sell crypto with PayPal. 
PayPal
George Soros Prepares to Trade Cryptocurrencies.
Bloomberg

Tesla (Elon Musk) använder bitcoin.
Tesla har köpt bitcoin för 1,5 miljarder dollar och man kan också köpa en bil av dem för bitcoin.
 Mer...

George Soros och Rockefeller tänker investera i bitcoin. 
Båda har redan på andra sätt blivit delaktiga i handeln med kryptovaluta.
Soros and Rockefellers take first steps

Det hade en lång tid varit positiva rubriker om bitcoin och värdet hade gått upp väldigt mycket. 
Bitcoin (BTC) touched an all-time high on three occasions and touched a final ATH at $64,895 per unit on April 14, 2021.

Norska Handelsbankens chefsekonom investerar i bitcoin.
Här är en artikel, som publicerades senare, den 4 maj, men den återspeglar ändå en trend som varit på uppsegling en lång tid, nämligen det ökande intresset för bitcoin (och andra kryptovalutor). Det är Handelsbankens chefsekonom i Norge, Kari Due-Andresen, som dublerade antalet följare på Twitter när hon skrev att hon hade investerat i bitcoin.
Hon hoppas att norska centralbanken ska ge ut en egen digital valuta för att på så vis kunna samarbeta med kryptomarknaden.  ValutaHandel.se

Detta, tycker jag stämmer dåligt med att den norska storbanken DNB har nekat en person att köpa lägenhet för pengar han tjänat genom handel med bitcoin. Det står om detta längre ner i den här artikeln.
Svensk e-krona?
Sverige funderar på att skapa e-krona.  Man undersöker de tekniska lösningarna för att lära sig mer om hur detta ska fungera och man tror att en e-krona kan vara nästa steg mot ett kontantlöst samhälle. ValutaHandel.se

Solen gick in i Oxen 

Uranus hade redan länge varit i Oxen, men nu kom även solen dit.
Den 18 april låg Solen två grader från Oxen, dvs den låg precis på gränsen. Solen är vår jättestora lampa som lyser upp allt och vad hände då ny när den också gick in i Oxen? Jo, den lyste rakt på ekonomin så att väldigt mycket mer uppmärksammades, inte bara det positiva utan även sådant som var negativt. Det verkade som om folk började tänka litet extra på ekonomi och valutor eftersom värdet av bitcoin först skjöt i höjden väldigt mycket för att sedan plötsligt falla pladask.

Det blev en plötslig ekonomisk krasch. Kanske inte en jättekrasch, men ändå ett så stort fall att de kallar det för "krasch". 

Det blev ett fall inom aktiemarknaden men allra mest märktes kraschen på att bitcoin föll pladask och säkert orsakade panik bland sina investerare. Det gjorde att fler sålde snabbt och fallet blev ännu större så att den föll ännu mer.
I dessa kretsar där man diskuterar kryptovalutor så pratade man nu intensivt om den här kraschen. Vad berodde den på? Jag ska räkna upp några förslag på orsaker  i rubriker här under.

KRYPTOVALUTA: NEGATIV PÅVERKAN

Strömavbrott i en provins i Kina.
Det första jag hörde var att den berodde på ett stort elavbrott i Kina i ett område där det finns sådana superdatorer som används för mining, alltså för att skapa nya bitcoin. Detta skulle då ha gjort att denna mining bromsades och att det påverkade priset. 65% av all bitcoin mining sker i Kina.  

Cryptocurrency market saw $300 billion wiped from its overall value in the space of a few hours.
Bitcoin’s sudden and dramatic drop from its record price high last week could have been caused by a major power cut in China, according to some market analysts.
The price crash coincided with the largest daily drop in bitcoin’s hash rate in nearly four years, which could be attributed to power outages in the Chinese region of Xinjiang. The hash rate signifies how many blocks of new bitcoins are being mined at any one time, with some claiming there is a correlation between the network’s hash rate and bitcoin’s price.  Independent

Twitter
Ett påstående som cirkulerade var att det berodde på att någon hade skrivit detta på Twitter:

US Treasury to Charge Several Financial Institutions For Money Laundering Using Cryptocurrencies. fr24news

The crypto markets are reeling amid rumors that the U.S. Treasury Department may soon accuse a number of financial institutions of using digital assets to launder money.
The popular Twitter account FXHedge was first to cover the potential move from the agency, sending an alert out to 122,700 followers.
The tweet, which cites unnamed sources, quickly went viral.
Minutes after the tweet was published, the crypto markets plunged into deep red territory, with Bitcoin dropping from about $59,000 to a low of $52,800.  daylyhodl.com 

Det var alltså ett påstående som sade att amerikanska finansdepartementet skulle åtala flera finansbolag för penningtvätt.

Det kanske bara var påhittat, men det kunde ju ändå leda till att folk blev rädda för att ha bitcoin för att man tänkte att man kanske skulle bli anklagad för penningtvätt.
Kanske inte helt orealistiskt eftersom detta var något som en man i Norge rågade ut för. Nästan. 

Bank nekar – får inte köpa bostad med kryptovinst
Han hade länge sysslat med investeringar och då fått ihop så mycket att han kunde sätta in 2,5 miljoner norska kronor på sitt bankkonto. När han sedan ville köpa en lägenhet för dessa pengar så fick han inte det för banken. Banken uppges ange risk för penningtvätt och finansiering av terrorverksamhet som skäl. Omni
DNB nekter Mathias (29) å bruke kryptogevinst til boligkjøp  E24.no

NatWest will refuse to serve business customers who accept cryptocurrencies
Head of the lender’s risk committee categorised cryptocurrencies as ‘high risk’UK Bank NatWest 
The Guardian
Det kanske inte stämmer, men den typen av rubriker, om de dyker upp här och där, ger ändå ett intryck som kan få folk att bli rädda och sälja sina bitcoin. Folk paniksäljer först och tänker sedan. På det sättet kan man också medvetet manipulera priset genom laddade rubriker. Detta påstående förnekades i alla fall av en annan tidning. 

Denies Report it Will Totally Refuse Business Customers Who Deal in Crypto
U.K. bank NatWest has denied the report that alleged it would totally refuse business customers who take payments in crypto. NatWest spokesperson said Thursday that the bank’s business customers can accept crypto as a form of payment as long as some specific conditions are met. Finance Yahoo
Det låter som om den här banken inte riktigt vet vad den ska tycka. 

Biden vill öka skatten på vinst av kapital
Den skatten är i USA 20% och stora rubriker säger att Biden vill fördubbla den skatten för dem, som tjänar mer än 1 miljon USD/år. Denna skatt skulle bara drabba dem, som är ganska rika, alltså rika privatpersoner, men inte de stora miljardärerna, som agerar via sina stora bolag och på så vis kan klara sig undan skatter. Det låter ju fint att höja skatten på vinster för de rika, men det gäller alltså inte de allra rikaste. Det gäller inte dem, som har makten, eftersom de troligen inte skaffar sig några "privata vinster". Bolagsvinster lär visst också kunna smusslas bort genom att pengarna läggs i olika fonder, men hur det fungerar vet jag inte (har bara sett någon rubrik om det).
Biden Eyeing Tax Rate as High as 43.4% in Next Economic Package Bloomberg
Biden to propose nearly doubling capital gains tax for the rich Aljazeera
Biden to propose capital gains tax. CNBC
U.S. stocks dived on Thursday on reports President Joe Biden planned to almost double the capital gains tax  Reuters

Biden vill med sitt förslag hindra de vanliga "små" miljonärerna från att tjäna pengar på innehav av kapital, få dem att sälja, samtidigt som institutioner och bolag börjar att köpa bitcoin. Samtidigt är det också inflation på gång i USA och man trycker upp massor med sedlar. 

Indien hotar med 10 års fängelse för handel eller innehav av bitcoin.
Man vill skapa en egen digital valuta som är knuten till regeringen och samtidigt få bort all privat användning av andra sådana valutor, som ex. bitcoin. (Kina har gjort en egen digital valuta: E-yuan.)

India will reportedly introduce bill to make owning cryptocurrency illegal. One of the strictest crackdowns worldwide. The country’s legislature will introduce a bill that criminalizes trading, mining, issuing, transferring, or possessing cryptocurrency. The Verge

Det verkar som om den här nya typen av valuta, crypto currency, har tagit världen med överraskning på ett oväntat sätt, ungefär som Internet gjorde.
Makthavarna hade varit vana vid att helt kunna kontrollera all information, som bara spreds med radio, TV och tidningar från stora bolag. Så kom den nya tekniken och plötsligt kunde vem som helst publicera texter, bilder, filmer och nyheter snabbt och enkelt. En barn kunde sprida en nyhet som uppmärksammades över hela världen. 
Regeringar och makthavare var inte vana vid detta och visste först inte vad de skulle göra, men så småningom lyckades de ändå att få igenom ganska mycket censur. Man använde också nu propaganda på ett nytt sätt, som tidigare inte hade behövts, nämligen att man spred "glåpord" som klistrades på de åsikter som man inte gillade. Den som enbart var litet kritisk och ifrågasatte något kunde plötsligt bli kallad för något populärt ord, som spreds på samma sätt som religiösa grupper annars brukar göra med dem som är utanför gruppen. Det är egentligen en vanlig gammal metod, men den hör hemma inom religioner och liknande trosåskådningar. Det nya är att man nu har börjat påverka folks åsikter genom att mobba de forskare som är kritiskt inställda till vissa åsikter. Man behandlar forskningen som en religion. 

Nu har det kommit ett nytt tekniskt problem, som regeringar och banker ännu inte har kunnat hantera. Staten har hittills haft makten och kontrollen över våra pengar och det har inte varit tillåtet att "göra egna pengar". Det är ju heller inte så lätt att bara skaffa en tryckmaskin och börja trycka pengar. Det blir leksakspengar. Man måste då kopiera de statliga sedlarna och det är förbjudet och kallas "falska sedlar".

Men nu är det en anonym person som har uppfunnit sina egna pengar, som alla kan skaffa via Internet och dessa pengar lever sitt eget liv och sprids över hela världen. Egentligen så består de bara av små bitar av information, men eftersom de flesta numera betalar med dator, telefon eller kort så kan man ju säga att även våra vanliga pengar bara består av information. Men dessa "vanliga pengar" är ändå kontrollerade av staten och regeringen. Om du har pengar på banken så kan banken i sin tur investera dessa pengar i annat och själv tjäna på det. 

Hur ska då regeringar och banker förhålla sig till kryptovaluta? Det vet de antagligen ännu inte eftersom det hela verkar så väldigt rörigt.
Somliga banker säger att de accepterar kryptovalua medan andra vill förbjuda den. Samtidigt så är det fler och fler stora bolag som börjar använda bitcoin. Den bank som inte accepterar detta kan riskera att hamna utanför. Tänk om det är så att utvecklingen går åt det hållet så att det om 10 år bara kommer att finnas blockchainvalutor? Hela bankväsendet kan komma att transformeras, så hur ska de internationella storkapitalisterna nu göra för att hänga med i detta och ändå ha kvar kontrollen över det mesta? Genom att äga banker och industrier så kan de låna ut pengar till olika länder och då samtidigt kontrollera politiken i dessa länder. 

Men hur ska de nu göra med de nya valutorna?
Jag läser att EU fortskrider med sitt arbete för att skapa bättre och tryggare reglering för kryptovalutor så antar jag att det handlar om att regeringar och banker inte vill tappa kontrollen.
Ja, vad de kan göra är ju att skapa egna digitala valutor och förbjuda alla andra...? Vi får se hur det ser ut när Uranus lämnat Oxens tecken, efter augusti -25 . Om vi har en ekonomisk revolution på gång så bör den vara färdig då. Det gamla kan ha dött och något nytt kan ha fötts.

Astrologer predicted the crash
About the crash that came on April 18. (But this one was not 50%) Here is a very short video with an astrologer who says only one thing and that is his prediction about a bitcoin crash coming soon. It came after one week. The film is from April 12. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar