tisdag 28 juli 2020

Lilla Greta och klimatförvirringen

Någon tyckte att lilla Gretas tal var brilliant....

Så särskilt brilliant var det väl inte. Ett upprepande av de vanligaste ramsorna, som överheten matar folket med för att kunna få medhåll i en produktion av vindkraftverk, som kommer att ta död på stora naturområden plus en massproduktion av elbilar och batterier.

Varför talar ingen om att utveckla odling av alger? Dessa "äter" CO2 och den odlingen är naturens eget sätt att göra olja och mat av solenergi. Alger går att odla i både akvarier, bassänger och petflaskor och med det bränslet kan man också driva våra vanliga bensinbilar.  Det krävs bara en bra avgasrening och det klarar vi.
Men när alla bytt till el.bilar så går inte det längre. Vad händer då?
Kan man använda en sådan om man bor i en stuga långt ute på landet? En sådan bil tål troligen inte att stå oanvänd i någon eller några veckor i -25C. Den måste laddas hela tiden för att batterierna ska hållas varma. En bensinbil kan du ha stående på gården i några veckor och den startar ändå och går att köra. Och den konsumerar inte bensin medan den står stilla. Dvs elbilarna kommer att göra det omöjligt att leva ett någorlunda naturligt liv på landsbygden.

Det är det som de vill: tömma landsbygden på folk för att i stället kunna använda landsbygden till monokulturer, gruvor, industrier och vindparker. Skogen är redan en halvdöd monokultur, en plantage där träden står på raka rader och alla är lika gamla för att kunna passa in i maskinerna.

Klimathotet (ökad värme) är något som politikerna (och industrin, bankerna osv) beslutat att använda för att kunna genomdriva sina planer. Lilla Greta är en lydig liten marionett, som rabblar upp en massa vanliga påståenden, som lätt går att samla ihop från enkla mainstream artiklar.

Omkring 1974 publicerade tidningarna skrämselhistorier om att vi var på väg mot en ny istid.

Vi och forskarna vet egentligen inte om vi är på väg mot varmare eller kallare tider.
Om det blir varmare så skulle det innebära att vi fick en högkultur, så som det var tidigare när det var varmare. Vid varmare klimat växer det bättre och vädret blir också bättre (mindre oväder, stormar osv).
Om det däremot skulle bli kallare så skulle det vara en katastrof för oss här i norden.
Om isen lägger sig över landet så kan vi inte bo här - vi blir tvungna att flytta ner till Afrika. Hur skulle det gå?
Jordens temperatur varierar i så stora cykler att vi inte kan påverka det mer än ytterst obetydligt.
Titta på diagram, som visar jordens temperatur över hundratusentals år (inte bara från år 1880, som tycks vara vanligt) Där ser man att vi inte alls är inne i en så särskilt varm period nu. Att enbart mäta från 1700-talet och fram till nu är som att mäta från kl. 4 på morgonen till kl.10 på förmiddagen och sedan få panik för att man tror att kurvan kommer att fortsätta på samma sätt hela dagen och natten.

Vad beträffar de stackars drunknande isbjörnarna så var det tydligen bara fyra isbjörnar som hade dött under en storm. Och det har inte alltid varit ett tjockt istäcke vid polerna. Jorden ändrar sig hela tiden, det blir varmare och kallare och djuren anpassar sig och förändrar sig. Isbjörnarna har en gång varit vanliga brunbjörnar som har anpassat sig.

Jag håller med den som hade funderingar om hur vi använder ord. Det är bara att sprida begrepp, som man själv har monopol på, så kommer folk att upprepa dem och det är man själv som har tolkningsföreträde. Det är väl så man föser den stora massan dit man vill, som herden som spelar på sin flöjt och leder hela flocken (utför stupet?). "Man" är i det här fallet de personer, den grupp, som ligger bakom den propaganda som folk styrs av.

Och folk tror att orden verkligen betyder något och stoltserar i att kunna använda dem och hålla fina föredrag om dem och alla applåderar varandra för att visa att de är kloka och har förstått.

Vindkraftverk, som förstör naturen i Norrland och vars el. säljs till Tyskland kallas av el.bolagen för "grön" och "närproducerad" och där har vi också påståenden som inte betyder något. Närproducerad el borde betyda att du använder el. som du eller din granne har producerat. men....Norrland - Tyskland???? Och varför skulle vindkraft i Norrland vara mer "närproducerad" än vattenkraft i Norrland? Ändå har all vindkraft fått stämpeln "närproducerad" (det står i deras annonser).




Jag tror att folk har blivit dumma av allt klor i vattnet och alla miljögifter. Men... vad beträffar klimatet så befinner vi oss alltså i en ganska så kall period och sådana perioder har även tidigare karaktäriserats av krig, osämja och förvirring. Lågkulturer!

Vad vi kan hoppas på är att temperaturen stiger. När den sjunker (vilket den kommer att göra nån gång) blir det katastrof. Se hur det var på 1600-talet när paniken spred sig i Europa (det var allmänheten som tvingade kyrkan att försöka förklara vad som var orsaken till de dåliga tiderna och skolastikerna gjorde sitt bästa.)


Detta inlägg har fel publiceringsdatum, beroende på att ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar